Skip links

Od czego się zaczęło...

ROK 1992

Paweł po raz pierwszy wyjechał do Italii

Po powrocie stwierdził, że już nigdy tam nie wróci. To „nigdy” trwało do 2006 roku, bo wtedy postanowił dać Italii szansę. Od tego czasu był tam tyle razy, że stracił już rachubę.

1

rok 2012

Pierwsze rozmowy o stworzeniu zwykłego baru kawowego w Kętach

Pomysł nie doszedł do realizacji z powodu bieżących tematów, które zepchnęły ten projekt na lata.

2

Rok 2016

Podróże do Italii były tak intensywne

3

Paweł zamieszkał z całą rodziną w Toskanii, gdzie poznawał kulturę, kuchnię i tradycyjne życie włoskiej społeczności. Bogactwo składników i prostota włoskiej kuchni daje pole do popisu i Paweł rozwinął kulinarną pasję.

A co z pizzą? Receptura na naprawdę dobre ciasto na pizzę powstawała przez lata – od płaskich placków bez smaku, przez latające zakalce aż po pyszne ciasto, chwalone przez gości odwiedzających Bar Caffe Buon Giorno. Pizza – niby nic skomplikowanego, a jednak nie wszędzie smakuje tak samo dobrze.

ROK 2018

Czas powrotu do Polski

Organizowanie się do życia bez ulubionej bietoli (liście buraka), pomidorów i oliwy od lokalnego rolnika, bez porannego cappuccino w barze, gdzie właściciele witają nas słowem „Buondi”, no i bez codziennych słonecznych, ciepłych poranków w ogrodzie.

4

rok 2020

Zamknięcie granic

Brak możliwości wyjazdu poza Polskę stały się zapalnikiem do działania. To lockdown, a w ślad za nim tęsknota za Italią, spowodował, że z naszych ust padły słowa: ” Stworzymy włoski klimat w Kętach, otwieramy kawiarnię!”. To było zarazem szalone i wspaniałe. Strach i niewiadoma kolejnego dnia mieszały się z ekscytacją i działaniem.

5

Rok 2021

Marzenie nabrało realnych kształtów

To my, Paweł i Marzenka Laszczak, po latach marzeń o kawiarni, stworzyliśmy Bar Caffe Buon Giorno. Nie wzięliśmy architekta, bo wewnętrznie czuliśmy jak ma wyglądać kawiarnia z naszych marzeń. Malowaliśmy drzwi, wieszaliśmy sznurki na zdjęcia i tworzyliśmy mieszankę kaw. Cudowny czas, który… trwa.

6

ROK 2022

Przywieźliśmy z Italii piec do pizzy

Otworzyliśmy kolejny rozdział naszej historii.
Bar Caffe Buon Giorno stało się restauracją i pizzerią, a we włoskim sklepiku goście mogą zakupić m.in. produkty, których używamy do dań.

7

Zapraszamy do miejsca, które powstało z miłości do Italii.
I LOVE ITALYPaweł i Marzenka Laszczak

Rok 2023

Otwieramy „Kamper park”

Miejsce dla gości, którzy kochają caravaning i chcą zrobić pauzę w podróży – na odpoczynek, posiłek czy kawę ze słynnym cornetto, serwowanym w Bar Caffe Buon Giorno.

8

KAWA

Parzona z ziaren włoskiej kawy Kimbo. Aromatyczna i smaczna o każdej porze dnia.

PIZZA

Prawdziwie włoska pizza klasyczna. Przepis oparty na wieloletnim doświadczeniu. Używamy wysokiej jakości składników.

WINO

Wina białe i czerwone, likiery, aperitif oraz drinki. Domowe wino włoskie serwowane również w karafkach.

LODY

Wysokiej jakości lody rzemieślnicze, nakładane szpatułką. Bogaty wybór smaków.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia.
Korzystając z tej witryny, zgadzasz się z naszą Politykę Prywatności.
Home
Account
Cart
Search